Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 Tutam tuz
2 Tatlı kaşığı tozşeker
100 gram margarin
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
2 Su bardağı un
1 Su bardağı dolusu çilek
2 Su bardağı krema
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın.
Unu eleyerek bir kaba alın.
Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın.
Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın.
Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin.
Soğumaya bırakın.
10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin.
Karıştırarak hamura yedirin.
Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın.
Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın.
Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın.
Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun.
250 derecede 25 dakika pişirin.
Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın.
Ortadan ikiye kesin.
Çilekleri yıkayın.
Küçük küçük doğrayın.
Kremayla karıştırın.
Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün.
Kapaklarını kapatın.
Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın.
Çilekli Ekler yemek tarifleri
.
26 Kasım 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder