Malzemeler
5 Adet yumurta
100 gr tereyağı
1 Paket vanilya
100 gr pudra şekeri
1 Çimdik tuz
90 gr un
1 paket pasta kreması
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
Üzerine : Dilediğiniz kadar çilek
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtaların akını ve sarılarını ayırın.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, vanilya, pudra şekeri ve tuzu krema kıvamına gelene dek çırpın.
Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek karıştırın.
Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın ve diğer karışıma ekleyin.
Ardından elenmiş unu katın.
20-22 Santim çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayıp, unlayın.
Hamuru kalıba boşaltın.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yarım saat kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
Kek kalıbını açıp, keki çıkarın.
Enlemesine ortadan ikiye bölün.
Pasta kremasını soğuk sütle çırpın.
Kremadan bir miktar alıp, kekin ilk katına sürün.
Üzerine çilekleri sıralayın.
Diğer kek katını çileklerin üzerine kapatın.
Pastanın kenarlarına ve üzerine artan kremayı sürün.
Pastanın kenarlarını fındıkla kapatın.
Üzerine çilekleri sıralayıp, servis yapın.
Çilekli Fındıklı Pasta yemek tarifler
26 Kasım 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder