Social Icons

Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Elmalı Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler
6 Adet çikolatalı gofret
50 gr margarin
200 gr labne paynir
1 Su bardağı tozşeker
3 Çorba kaşığı un
3 Adet yumurta
200 gr krema
2 Çay kaşığı vanilya
2 Adet elma
200 gr çikolata
Mutfak
Zorluk 2
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

.
Hazırlanışı
Çikolatalı gofretleri çok küçük parçalara bölün ve oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın.
18 Santim çapındaki yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın.
Kalıbın dibine gofretli karışımı bastırın.
180 Dereceli fırında 10 dakika pişirin.
Bir mikser yardımı ile labne peynirini iyice çırpın.
Ardından şekeri ve unu ekleyin.
Hepsini iyice karışana dek çırpın.
Üzerine yumurtaları da ekleyip, iyice karıştırın.
Kremanın yarısını ve vanilyayı da katıp, tekrar karıştırın.
Son olarak kabukları soyulmuş elmaları patates cipsi inceliğinde dilimleyip, karışıma katın ve karıştırın.
Kalıpta soğumuş gofretlerin üzerine dökün.
Fırına verip, 1 saat kadar pişirin.
Çıkarıp, soğumaya bırakın.
200 gr çikolatayı benmari usulü eritin.
Üzerine kremanın kalan kısmını ekleyip, iyice karıştırın.
Bu karışımı fırından aldığınız kekin üzerine gezdirerek dökün.
Buzlukta dondurun.
Çikolata donduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
Elmalı Çikolatalı Cheesecake yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız