Malzemeler
2 Adet elma
1 Çay kaşığı tarçın
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı yoğurt
4 Su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
1 Çay kaşığı karbonat
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Elmalrın kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içine rendeleyin.
Üzerine tarçın ve bir çorba kaşığı tozşekerini katıp iyice karıştırın.
Ayrı bir kabın içinde, oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve arta kalan tozşekerlerini birlikte karıştırın.
Üzerine unu ve karbonat tozunu ekleyip yoğurun.
Hamuru, kulak memesi kıvamını alana dek yoğurmaya devam edin.
10 dakika kadar hamuru dinlendirin.
Bir tart kalıbını veya yuvarlak tepsiyi yağlayın ve üzerine un serpin.
Hamuru yağlanmış tepsiye döşeyin.
Üzerine elmelı harcı yayarak koyun.
Orta ısılı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğutmaya bırakın.
Dilimleyip servis yapın.
Elmalı Pasta yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder