Malzemeler
1 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
Yarım su bardağı süt
2 Çay kaşığı kabartma tozu
2 Su bardağı un
6 Adet erik
Krema için :
1 Su bardağı tozşeker
4 Adet yumurta sarısı
Yarım paket margarin
2 Çorba kaşığı kakao
1.5 Su bardağı erik marmelatı
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle 1 adet yumurtayı şekerle çırpın.
Ardından süt ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu ilave edin.
20 Santim çapında yuvarlak bit kalıbı yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın.
Erikleri dilimleyip, hamurun üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Diğer tarafta kremayı hazırlayın.
Bunun için ; şekerin üzerine çok az su koyup, ocağa oturtun.
Koyu bir şerbet kıvamına gelene dek tahta bir kaşıkla karıştırın.
Yumurta sarılarını çırpın.
Hazırladığınız şurubu yumurta sarılarına ekleyin.
Bu karışım beyaz bir renk alana dek karıştırın.
Diğer tarafta margarini robotta çırpın.
Ardından yumurtalı karışımı ekleyin.
Kakaoyu ve marmelatı katın.
İyice çırptığınız kremayı buzdolabına koyup, bekletin.
Pişirdiğiniz keki soğuyunca enlemesine ikiye kesin.
Kremayı arasına sürüp, ikinci parçasını üzerine kapatın.
Dilimleyerek servis yapın.
Erik Kremalı Kek yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder