Malzemeler
1,5 Paket tuzsuz etimek
2 Adet portakal
1 Çay bardağına yakın şeker
1 Adet muz
1 Çay bardağı kadar ceviz içi
Muhallebi için :
1 Litre süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı margarin
Süslemek için :
Muz dilimleri
Renkli pasta şekerlemesi
Dövülmüş antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
.
Hazırlanışı
Muhallebi için süt, yumurta, un, şeker ve vanilyayı karıştırıp mikserle çırpın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
İçine margarini ekleyin.
Portakalların suyunu sıkın.
Şekeri biraz suyla karıştırın.
Kaynamaya başladığında portakal suyunu da ekleyin.
Etimekleri bu sıcak karışımda dağılmayacak şekilde yumuşatın.
Zedelemeden servis tabağına bir sıra dizin.
Üzerine muhallebinin yarısını dökün.
Arasına dövülmüş ceviz ve halka halka kestiğiniz muzları koyun.
Üzerine tekrar etimek dizip, kalan muhallebiyi dökün.
Üstünü muz dilimleri, renkli pasta şekerlemesi ve dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, servis yapın.
Etimekli Pasta yemek tarifleri .
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder