Malzemeler
Krep için :
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Jöle için :
700 gr çilek
1/4 Su bardağı tozşeker
20 gr yaprak jelatin
2-3 Çorba kaşığı süt
Krem şanti
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı
Unu, yumurtayı, tuzu ve sütü çırpın.
Margarini eritin ve teflon bir tavayı erimiş margarinle yağlayın.
Kepçeyle karışımdan alıp, tavaya dökün.
Krepleri iki yüzünü de pişirin.(toplam 20 adet krep hazırlamalısınız)
Jöle için yaprak jelatini soğuk suda eritin.
Çileklerin yarısını şekerle birlikte robottan geçirin.
Jöleyi sütle inceltin.
Jöleyi küçük küçük dilimlenmiş çilekleri üzerine gezdirin.
Buzdolabına alıp, soğutun.
Dikdörtgen bir kek kalıbına kenarları dışarı taşacak şekilde birkaç tane krep yerleştirin.
Kalan çileklerin yarısını da ikiye kesin.
Keke kalıbına kat kat jöle, çilek ve krep yerleştirin.
Pastayı buzlukta 2 saat bekletin.
Üzerini krem şanti ile ve artan çileklerle süsleyip, servis yapın.
Jöleli Krep Pasta yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder