Social Icons

Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kakaolu Kek


Malzemeler
200 gr. margarin ya da tereyağı
300 gr. tozşeker
4 yumurta
1/2 kilo un
Bir paket maya
Biraz Süt
Bir çorbakaşığı kakao
Tuz
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

.
Hazırlanışı
Bir kaba,kuşbaşı doğranıp oda sıcaklığında çözülmüş tereyağını ya da margarini koyun.
Mikser ya da elle çırpın.
Tozşekeri ve yumurtaları ilave edin,karışımı beyaz bir köpük haline gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Elenmiş unu,bir paket mayayı,bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ekleyin.
Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın.
1,5 litrelik kek kalıbını önce yağlayın,sonra una bulayın.
Yağlı yumurtalı şekerli karışımı,kalıbın dibine yayın.
Kakaolu karışımdan bir kat dökün.
Malzemeler bitene kadar sırasıyla bu katları tamamlayın.
Bir spatulayla yüzeyi düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına alıp dilimledikten sonra servis yapın.
Kakaolu Kek yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız