Malzemeler
4 Adet yumurta
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
1 Küçük paket margarin
1 Paket kabartma tozu
4 Çorba kaşığı kakao
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı
Margarini küçük bir kaba alıp eritelim.
Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamı alana kadar çırpalım.
Şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ve hamur kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Karışım iyice sıvı halini aldığında, içine kakaoyu ekleyelim.
Kakaonun iyice topaklanmaması için, çırpma işlemine hiç ara vermeden devam edelim.
Hazırladığımız bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
Kalanın içine, unu katarak tekrar çırpalım.
Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına boşaltalım.
Orta ısılı fırında, yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için, ortasına bir bıçak batıralım.
Bıçak temiz çıkıyorsa, kekimiz pişmiş demektir.
Kekimizi hemen, servis tabağına alalım.
Henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim.
Kek, sosu çektiğinde servis yapalım.
Kakaolu Kek yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder