Malzemeler
2 Adet elma
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay fincanı kakao
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Pudra şekeri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
Derin bir kapta yumurtaları şekerle krema haline gelene dek çırpın.
Un, kakao ve kabartma tozunu geniş bir süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin.
Elma rendesi, ceviz ve tarçını kek hamuruna ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol edin.
Servis tabağına ters çevirip, üzerini pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Kapkara Kek yemek tarifleri .
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder