Social Icons

Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kirazlı Kek

Malzemeler
Kirazlı Kek

175 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için:
3 Çorba kaşığı kayısı reçeli
25 Adet ikiye bölünmüş kiraz
1.5 su bardağı ikiye bölünmüş kiraz şekerlemesi
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Süslemek için ayırdığınız kirazlar ve kayısı reçeli dışındaki bütün malzemeleri robota koyun.
1-2 dakika çırpın.
Hazırladığınız karışımı 900 gram kapasiteli dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbına boşaltın.
Kekin üzerini düzleyin.
Son olarak da kiraz şekerlemelerini kekin üzerine serpin.
Şekerlemeleri elinizle içeri doğru itin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırın orta katında yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde birkaç dakika bekletin.
Sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
İkiye bölünmüş kirazları kekin üzerine dizin.
Kayısı reçelini ısıtıp parlamaları için kirazların üzerine bir fırça yardımıyla sürüp, servis yapın.
Kirazlı Kek yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız