Social Icons

Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kırmızı Erikli Kek

Malzemeler
4 Adet yumurta
2 Su bardağı tozşeker
4 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
8-10 Adet kayısı
8-10 Adet tatlı kırmızı erik veya mürdüm eriği
1 Adet limon
Üzerine serpmek için : pudraşekeri
.Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem

Hazırlanışı

.Yumurta ve şekeri çırpın.
Ardından süt, margarin, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
Limonu rendeleyerek ilave edin.
Karışımı mikserle karıştırdıktan sonra kek kalıbına boşaltın.
Küçük küçük doğranmış kayısı ve eriklerin yarısını hamurun içine ilave edin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
Keki fırına koyduktan 15 dakika sonra kalan diğer meyveleri kekin üzerine koyun.
Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.
Kırmızı Erikli Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız